Nieuw bestuurslid Marien Borgstein: “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!”

Nieuw bestuurslid Marien Borgstein: “Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!”
Chantal Bannink
Marien Borgstein

Even voorstellen,

Mijn naam is Marien Borgstein, 55 jaar en geboren en getogen in Culemborg, op een melkveehouderijbedrijf. Na mijn middelbare school ben ik gaan studeren in Wageningen, agrarische economie, en ben ik gaan werken bij het toenmalige Landbouw Economisch Instituut. Daar heb ik op verschillende plekken en detacheringen in binnen- en buitenland tot 2016 gewerkt. In 2016 ben ik gestart als programmamanager Agribusiness bij Regio Rivierenland, een samenwerkingsverband van 8 gemeenten waaronder ook Culemborg.

Ondertussen hadden mijn vrouw en ik besloten om samen met onze kinderen weer terug te gaan naar Culemborg en de boerderij van mijn ouders nieuw leven in te blazen. Dit betekende een flinke verbouwing resulterend in een toekomstbestendig woonhuis met aanleunwoning voor mijn ouders, schapenstal ter vervanging van de oude ligboxenstal en B&B onder de hooischuur. Mijn vrouw is bij ons thuis de ondernemende boer en samen staan we aan de lat om de B&B en de het lamsvlees van ons bedrijf ‘de Raafjeshof’ optimaal in de markt te zetten.

Vanuit mijn werkervaring en de laatste jaren ook als praktiserend agrarisch ondernemer, ben ik bezig met verbredingsactiviteiten, gastheerschap, verdienmodellen en korte (regionale) ketens. Dit zijn allemaal onderwerpen die ook aan bod komen binnen Boert Bewust. Het gastheerschap dat achter het concept Boert Bewust schuil gaat, intrigeert mij: “Stel je bedrijf open en vertel wat je aan het doen bent: be good en tell it!” In de rol van voorzitter wil ik hier binnen Boert Bewust graag een waardevolle bijdrage aan leveren.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

,